Restaurang

En perfekt ljusmiljö förhöjer restaurangupplevelsen

Restaurang

God belysning ger förutsättningar för matlagning i världsklass

Köksmiljön kräver sin belysning för att bli en effektiv såväl som för att vara en ergonomiskt långsiktig arbetsplats i harmoni med gästerna. Våra LED lösningar tar hänsyn till alla kökets olika stationer såväl som servering, kassa, restaurangens alla områden och anpassar ljusstyrkan och ljustemperaturen utefter behov via DALI eller Casambi eller liknade styrsystem. Missa inga fler möjligheter till nöjda kunder! Kontakta oss – så hjälper vi er till en perfekt ljusmiljö. Våra ljuskällor kopplas direkt till 230VAC så inga extra burkar eller drivare behövs, allt är integrerat.

Smart belysning för smartare användare direkt från ett flertal specialiserade armaturtillverkare.

Theo-LED-bild
Frågor kring våra produkter?
Henrik Widén

Sales Manager

henrik.widen@optoga.com

+46(0) 766 368 918

  Vill du att vi kontaktar dig?

  This site is protected by reCAPTCHA and Google, Privacy Policy and Terms of Service applies. By sending your information you comply with our integrity policy.

  OptoDrive™ delivers the highest light quality

  • Längre livsländ
  • Mindre effekt, 20% halogen
  • Möjlighet att ändra färgtemperatur CCT
  • Kallare lampa
  Fördelar

  Belysningsbehov

  Något som vi enkelt kan anta är att behoven hos gästen byter skepnad beroende på årstid och vid tid på dygnet. Lunchtid sitter vi kanske inte lika länge och ljusbehovet ser annorlunda ut jämfört med kvällstid. Kvällstid när det kanske är mörkt ute, vill vi kanske ha mer nedtonad belysning men vi vill också se bra, vi sitter troligtvis längre än vid lunchtid. Då kan färgåtergivningen behöva höjas så att både gäst och serveringspersonal får en bättre kontrast. Bara genom att höja färgåtergivningen med 10-15 enheter (från Ra80 till Ra90) kan vi sänka ljusmängden 30% och fortfarande se lika bra. Detta är viktigt och påverkar oss mer desto äldre vi blir.

  Ljusdimmer

  Vad händer när ljuskällan är neddimrad? Egentligen händer ingenting förutom minskad ljusmängd och minskad energiförbrukning. Detta gäller om vi använder oss av ett styrprotokoll och det är faktiskt viktigare än vad vi tror. Om en vanlig väggdimmer används och vi dimmar ned ljuset kommer detta flimra i 100Hz, precis utanför vad vi kan se men hjärnan kan fortfarande registrera det. Använder vi oss istället av DALI, Casambi eller något annat styrprotokoll kommer inte flimret att finnas. Med ett modernt styrprotokoll dimrar vi ljuskällan med en frekvens långt bortom vad som påverkar oss.

  Färgåtergivning

  Ja det är inte bara gästen som har behov av en hög färgåtergivning utan även kockarna, kypare och annan personal. Allt blir trevligare med hög färgåtergivning och varför ska det väljas något annat än det bästa här? Kocken, kallskänkan m.fl. behöver se att maten ser perfekt ut innan den lämnar köket och kypare, serveringspersonalen likaså men framförallt kunden måste se för att njuta av maten, varje nyans av hans upplevelse ska maximeras, eller hur!

  Ljusstyrningen

  Det är viktigt att jobba med en scenariostyrning som är intuitive och förbättrar upplevelsen för gästen. Genom att låta ett proffs lägga in styrscenariot kan det enkelt bli intuitivt baserat på årstid, tid på dygnet osv samt att värdegrunden förmedlas ut i ljuset till gästen. Våra enheter kontrolleras och styrs perfekt utifrån proffsbehoven i dessa miljöer.

  Lite kort kan man säga att allt inom restaurangmiljön ska ha den bästa möjliga färgåtergivningen och den ska fungera perfekt med ljusstyrningsprotokollet, allt annat är bara en onödig förlust. Vi lägger oss inte i vilket styrprotokoll du väljer men genom att välja ett protokoll kommer du få ett perfekt ljus för alla kunder och alla tillfällen.

  Rekommenderade serier