Om Optoga

Exklusiv LED belysning, designad och utvecklad i Sverige

I snart 20 år har Optoga bidragit till en ljusare tillvaro världen runt

Optoga är ett marknadsledande företag som vänder sig mot kunder som strävar efter innovativa affärslösningar och avancerade produkter. Oavsett om du är hemma, på arbetsplatsen eller i det offentliga kan våra belysningslösningar erbjuda en specialanpassad och behaglig miljö.

Optoga, en erfaren spelare du kan räkna med

Nyfikenhet och entreprenörsanda präglar vår företagskultur

Sedan starten har Optoga präglats av uppfinningsrikedom och entreprenörsanda. Vi utvecklar nu nästa generations LED produkter baserade på IOT teknologi. Förutom LED lösningar erbjuder vi en snabbfotad, engagerad och flexibel organisation som snabbt sätter sig in i projekten och agerar som en förlängd arm av ert företag. Med Optoga i ert lag kan ni räkna med en partner som tar ansvar, bistår med kreativa idéer och förslag samt alltid har målsättningen att öka välbefinnandet för slutkund.

Från idé till färdig produkt

Optoga grundades 2004 och företagets personal har över 40 års erfarenhet av LED produkter. Företaget har sin bas i Sverige men distribuerar produkter både nationellt som globalt och vänder sig primärt mot armaturtillverkare, sjukvård, hotell och restaurang. Vi jobbar med hela kedjan från utveckling, produktion, testning och certifiering av belysningsprodukter.

Erfarenhet som gör skillnad

Vi har stor erfarenhet av att jobba i projekt, sida vid sida med några av Sveriges största företag som IKEA, Volvo, SAAB och Electrolux. Våra experter vet vad ni behöver och har väl dokumenterade processer och hög problemlösningsförmåga. Vi vänder oss mot företag som vill ta fram en specialtillverkad modul för att höja funktion i befintlig struktur. Optogas erfarna medarbetare har stor kunskap inom LED och kan hjälpa er stärka både kvalitén och konkurrenskraften i er produkt.

Vi tänjer på gränserna för vad som är möjligt inom smart LED belysning

Kärnan i våra produkter är att utveckla mer än ljus, vi ska utveckla en nyttig funktion som förbättrar miljön för människor. Human centric lighting eller HCL är en nyckelfaktor i samtliga produkter. Det innebär att vi kan anpassa ljuset efter miljön och personerna. Våra produkter kan anpassa ljuset vid olika tidpunkter på dagen för att bidra till optimal produktivitet på skolor och arbetsplatser. På samma sätt kan de verka för en förbättrad dygnsrytm på sjukhus, hemma och i äldrevården. Via rörelsesensorer kan man också spara på energi och enbart använda full styrka då en person är i rummet.

Optoga innebär specialframtaget

Antalet funktioner är helt upp till dig som kund och vi utvecklar ständigt nya innovativa funktioner för maximal komfort. Vår LED modul förpackas i en och samma enhet och är framtagen för att vara enkelt att installera och använda. Med hjälp av ett centralstyrt ljusstyrningssystem kan du enkelt övervaka och justera lampornas beteende efter behov.

Optoga systemet

En lösning för alla olika ljusbehov

Global räckvidd

Optogas innovativa LED lösningar återfinns i verksamheter och institutioner över hela världen. Vi har representation i alla världsdelar för att möta våra kunders behov.

Egen produktion

Genom en helt egen tillverkning i kombination med vår egen R&D avdelning skapar vi helt nya produkter i samarbete med våra kunder.

Miljövänligt

Hela Optogas sortiment är CE certifierat och testat i vår fabrik. Dessutom är alla beståndsdelar helt återvinningsbara. Samtliga LED-lampor ingår i segmentet marknadens mest energisnåla.

Full kontroll

Våra LED-lampor går att programmera i minsta detalj, för en smartare ljusupplevelse. Vi kan anpassa lampan efter en rad olika omständigheter som tidpunkt, närvaro, riktning, intensitet med mera.