Cruise ship

Spara energikostnader och förbättra ljusmiljön på samma gång

Kryssningsfartyg

Energieffektiva och tåliga LED lösningar för fartyg

Med uppkopplingar till olika ljusstyrningars scenarier och automationer minskar du energiåtgången och du blir mer kostnadseffektiv. Vi vet att ljuset står för en stor del av energiförbrukningen till havs och det är därför än viktigare med dessa nya möjligheter. Styrning med så kallade IoT enheter tar det smarta fartyget till en helt ny nivå vilket gör att du kan leverera en förbättrad gästupplevelse samtidigt som personalens effektivitet förbättras och energi sparas. Allt detta fungerar utmärkt med DALI, Casambi och de flesta andra ljusstyrningssystem, helt beroende av slutanvändarens behov. Våra ljuskällor kopplas direkt till 230VAC så inga extra burkar eller drivare behövs, allt är integrerat.

CLARA-OHlens40-slide
Frågor kring våra produkter?
Henrik Widén

Sales Manager

henrik.widen@optoga.com

+46(0) 766 368 918

  Vill du att vi kontaktar dig?

  This site is protected by reCAPTCHA and Google, Privacy Policy and Terms of Service applies. By sending your information you comply with our integrity policy.

  OptoDrive® delivers the highest light quality

  • Längre livsländ
  • Mindre effekt, 20% halogen
  • Möjlighet att ändra färgtemperatur CCT
  • Kallare lampa
  Fördelar

  Energioptimering

  Styrsystem som minskar energiförbrukningen i gästrummen genom att stänga av systemen när rummen är tomma, automatisera värme eller luftkonditionering för att stängas av när en balkongdörr eller ett fönster är öppet men också genom att låta gästerna anpassa rumsmiljön är vanliga idag. Vi stödjer integration av ett flertal av dessa och kan anpassa våra enheter för nya avancerade styrsystem.

  Nattljus

  Nattljus kan behövas när en gäst behöver orientera sig utefter behov nattetid för att miljön är ny eller med anledning av att havet rör sig för att minimera olycksrisk eller liknande. Det kan även vara en fördel att endast emittera en låg ljusmängd på natten för att minimera sömnstörningar. Nu kan det även styras helt ifrån sensorer och ifrån gästens behov och preferenser.

  Ljusstyrningen

  Det är viktigt att jobba med en scenariostyrning som är intuitive och förbättrar upplevelsen för gästen. Genom att låta ett proffs lägga in styrscenariot kan det enkelt bli intuitivt baserat på årstid, tid på dygnet osv samt att värdegrunden förmedlas ut i ljuset till gästen. Ljusstyrningen bör alltid programmeras av proffs men med stöd utifrån användarnas behov. Monteras styrningen in i ljuskällorna är de väl förberedda för att hantera de olika scenarios som kan uppstå.

  HCL

  På kvällen kan ljuskällornas dämpat ljus ge stöd för människans produktion av melatonin som reglerar sömnmönster och hjälper oss att varva ner och sova. Ljuskällorna kan hjälpa till att ge gästerna energi och en god natts sömn genom att stödja kroppens dygnsrytm, både vid insomnandet och vid uppvaknandet. Detta genom förvalda ljusscenarios med föränderlig ljusintensitet och färgtemperaturer vid olika tider på dygnet för att stödja välbefinnandet.

  Ljuskällor utrustade med Tunable White-teknologi kan styras för att avge specifika ljusnivåer och färgtemperaturer. I kombination med beprövade ljusinställningar ändrar styrsystemet gradvis ljusets färg och intensitetsnivåer under dagen i synk med den mänskliga dygnsrytmen.

  Rekommenderade serier