Medical

Premiumbelysning – för att era patienter förtjänar det bästa

Medicinsk Belysning

LED-moduler i tillämpningar för kirurgi- och undersökningsljus.

Våra LED ljuskällor för medicinskt bruk är specifikt designade för armaturtillverkare och deras armaturer som används för mindre operationsbelysning, undersökningsbelysning och andra medicinska och veterinära ändamål där ljuskvaliteten avgörande. Våra produkter inom det medicinska området håller högsta kvalitet i kombination med en stor variation av integrationsmöjligheter. Justera enkelt ljusstyrkan via en integrerad dimmer, ljusets färgtemperatur för olika typer av behandlingar eller använd den integrerade nattfunktionen. Vid specifika önskemål kan vi också ta fram helt nya funktioner, anpassad efter er verksamhet och era behov.
OptoDrive Medicinska lösningar ger dig flexibla LED-ljuskällor som uppfyller de högsta kraven inom medicinska tillämpningar. De är även lämplig för uppgifter som överensstämmer med cyanosobservationsindex (COI), alltså de högst ställda kraven i Australien.

Frågor kring våra produkter?
Henrik Widén

Sales Manager

henrik.widen@optoga.com

+46(0) 766 368 918

  Vill du att vi kontaktar dig?

  This site is protected by reCAPTCHA and Google, Privacy Policy and Terms of Service applies. By sending your information you comply with our integrity policy.

  OptoDrive™ delivers the highest light quality

  • Längre livsländ
  • Mindre effekt, 20% halogen
  • Möjlighet att ändra färgtemperatur CCT
  • Kallare lampa
  Fördelar

  Standardisering

  Funktion och form är oerhört viktigt och de ljuskällor som vi levererar ut idag har samma formfaktor och gränssnitt som när vi lanserade dessa 2006. Givetvis har dessa sedan utvecklats och blivit betydligt robustare och med bättre prestanda. Det är dock helt utbytbara med varandra, vilket innebär att alla gränssnitt är tvunget att vara de samma.

  Färgåtergivning

  En färgåtergivning som är mycket hög med ett CRI på cirka 98 och en färgåtergivning i det röda området (R9) på mer än 90 gör dem utmärkta att integrera i standardiserade lösningar. De har även godkänts av de australiensiska myndigheterna som har de strängaste kraven på cyanosobservationsindex (COI). COI betyder alltså hur väl man kan se att en patient har hög syremättnad då blod med hög syremättnad har en annan färgnyans än blod med låg syremättnad. Det krävs då att ljusemitteringen är korrekt inom det djupröda området, enkelt beskrivet i diagrammet.

  Nattljus

  När behovet av enkel undersökning krävs för nattsköterska kombineras ofta patientens läsbelysning med att vara undersökningsbelysning. Det innebär att dimmerfunktionaliteten har en nattljusmöjlighet som startar på en lågnivå så att inte patienten väcks med för höga ljusnivåer nattetid av nattsköterskan eller nattläkaren. På flera av våra lösningar finns detta integrerat i dimmersystemet.

  CCT justering

  Vårat standardiserade CCT undersökningsljuskälla har en mjukvara integrerat så att den kan justera ljuset utefter behov. Det är otroligt viktigt att kunna göra det redan vid enkla hudundersökningar där färgtemperaturjustering gör att vi kan upptäcka så mycket fler variationer. Vi har så många färgnyanser på vår hud, från person till person. Detta är en förutsättning för att verkligen kunna upptäcka hudförändringar.

  Rekommenderade produkter