Nyheter

Dim2Warm

Inbjudande med värme, känsla och just det mjuka familjära intakt, hur får du det?

En perfekt ljusdesign för att
uppmärksamma hotellet men också för att kommunicera en inbjudande atmosfär till gästerna, är oerhört viktigt. En viktig faktor när en obefintlig eller dåligt utformad belysning kan ge ett negativt intryck till en potentiell gäst. Samtidigt bör en sådan lösning också vara funktionell och energieffektiv för alla behov.

D2W är en stämningshöjare på hotell och andra platser, varför?

3000K är en bra färgtemperatur att arbeta i men ger inte känslan av den varma och välkomnande atmosfären. 2000K ger inte ett bra arbetsljus men det ger känslan av värme och välkomnande. Båda är därför extremt nödvändiga, men för olika scenarier och olika beteendemönster. Tänk på hur det ska fungera på kvällen i baren, i konferensen dagtid och vid frukost på morgonen. Mycket olika behov men så viktigt att det fungerar klanderfritt hela tiden!

Det är viktigt att komma ihåg att vid 2000K måste färgåtergivning vara så hög som möjligt, eftersom det annars uppfattas som ett monokromatiskt ljus. Det är lätt att allt blir orange annars, men med högre färgåtergivning har allt ljus en bättre åter-reflektion. Särskilt viktigt eftersom du inte vill titta i ögonen på ett orange ansikte, bar, dryck eller mat på en tallrik. Hur mycket ljus du vill ha vid 2000K beror på vilken dimningskurva som används, det varma ljuset ska bara vara lägsta nivån eller om det borde komma in tidigare?