Pressmeddelande

Dim2Warm Pressmeddelande

D2W fullt integrerad i 230VAC LED modul

Måndag 2019-03-11

Vi följer upp vår utveckling av DALI med en fullt integrerad D2W (Dim to warm) lösning. Istället för stora och bulkiga drivers kan nu armaturtillverkarna verkligen få deras produkter att kännas extra premium hos deras slutanvändare, helt utan dessa.

Med en ny D2W LED-teknikinnovation har det svenska företaget Optoga skapat en anmärkningsvärd ny teknik med unika fördelar, en belysningsmodul med en standardiserad förpackningsstorlek som dimmar från vitt ljus till riktigt varmvitt (motsvarande stearinljus). För armaturtillverkare inom ”Hospitality” kommer detta att vara en revolution och för sina kunder kommer det också ge unika fördelar. Det fungerar med de vanliga dimmarna på marknaden.

Nya möjligheter till helt ny design
3000K är en bra färgtemperatur för att arbeta i men ger inte känslan av den varma och välkomnande atmosfären. Å andra sidan, 2000K ger inte ett bra arbetsljus men den ger känslan av värme och välkomnande. Båda färgtemperaturerna är därför extremt nödvändiga, men för helt olika scenarier och olika beteendemönster. Tänk på hur det ska fungera på kvällen i baren, på konferensen dagtid och vid frukosten på morgonen. Mycket olika behov men så viktigt att det fungerar felfritt hela tiden!

En perfekt ljusdesign för att etablera hotellets närvaro, men också att kommunicera en inbjudande atmosfär för gästerna, det är oerhört viktigt. Samtidigt som en sådan lösning också måste vara funktionell och energieffektiv för alla behov. En viktig faktor när en obefintlig eller dåligt utformad belysning kan ge ett negativt intryck till en potentiell gäst.

Kombinationen i en D2W är därför så viktig och välkommen!

LED-ljus med många funktioner
Det är viktigt att komma ihåg att vid 2000K måste färgåtergivning vara så hög som möjligt, eftersom det annars uppfattas som ett monokromatiskt ljus. Det är lätt att allt blir orange annars, men med högre färgåtergivning har allt ljus en bättre åter-reflektion. Särskilt viktigt eftersom du inte vill titta i ögonen på ett orange ansikte, bar, dryck eller mat på en tallrik. Det ska vara ett komfortabelt ljus”, förklarar Stefan. Totalt sett är den nya belysningen betydligt mer kostnadseffektiv än tidigare lösningar.

Enklare integrering
LED-ljuskällan innehåller elektronik som förbättrar kvalitet och funktionalitet samtidigt som energiförbrukningen minskas ytterligare. Skillnaden är att den nya är betydligt mer kontrollerbar eftersom vi har kompletterat belysningen för att uppnå ytterligare funktioner och har förbättrat användarupplevelsen. Färgförändringen genomförs med vanlig dimmer.

Optoga är specialiserat på LED-teknik och levererar ljusmoduler och relaterad teknik över hela världen. Stefan Larsson, VD, säger. ”I många år har vi utvecklat och integrerat intelligent kommunikation i våra LED-moduler som våra kunder kan integrera i deras belysningsarmaturer för att distribuera snabbt och enkelt med utmärkt kvalitet.”

För ytterligare information

STEFAN LARSSON
Optoga AB

[icon name=”phone” link=”#” link_class=”phone”]  +46 (0)589-490 950
[icon name=”mail” link=”#” link_class=”mail”]  stefan.larsson@optoga.com

Kort om Optoga
Företaget startade i november 2004. Optoga utvecklar och levererar lysdioder, lysdioddrivare, LED moduler och mjukvarulösningar till belysningsindustri, fordonstillverkare och elektronikföretag. Genom att utveckla produkter med integrerad lysdiod och drivelektronik har Optoga tagit initiativet till att ersätta lysrör, glöd- och halogenlampor med lysdiodbaserade ljuskällor.